Ir iespējams iztīrīt krāsu no apģērba, un tas nav nemaz tik sarežģīti

Nesteidzieties izmest drēbes, ja uz tām nejauši nokļuvuši krāsas pilieni. Šādus traipus varat notīrīt mājās, izmantojot vienkāršus līdzekļus.

Lai noņemtu krāsas traipus, izmantojiet balto spirtu vai citu pieejamu šķīdinātāju. Traipam otrā pusē uzlieciet papīra dvieli vai baltu drānu. Iemērciet vates vai marles gabaliņu līdzeklī, viegli uzspiediet un apstrādājiet traipu, kustībām no traipa malas uz vidu. Pēc tam izskalojiet traipu tekošā ūdenī un izmazgājiet ar ļoti aktīvu pulveri.

Lai efektīvi noņemtu krāsas traipus, var izmantot attīrītu benzīnu vai parafīnu. Pirms lietošanas pārbaudiet šķīdinātāja iedarbību. Lai to izdarītu, uzklājiet nelielu daudzumu benzīna uz līdzekļa neuzkrītošā vietā un atstājiet to uz 5-10 minūtēm.

Ja šajā laikā audums nav mainījis krāsu, droši turpiniet procedūru. Iemērciet vates gabaliņu benzīnā un uzklājiet to uz traipa. Pēc brīža noslaukiet netīro vietu, veicot tās pašas kustības virzienā no malām uz vidu. Pēc tam izskalojiet traipa pēdas zem ūdens strūklas un izmazgājiet apģērbu siltā ziepju šķīdumā.

Lasi vēl: Sens un efektīvs līdzeklis: aso piparu tinktūra matu augšanai

Lai noņemtu eļļas krāsas traipu, izmantojiet trauku mazgāšanas līdzekli. Tas satur īpašas vielas, kas efektīvi noārda tauku molekulas. Nelielā traukā sajauciet 3 ēdamkarotes līdzekļa ar nelielu daudzumu silta ūdens. Ar putu sūkli uzklājiet šķīdumu uz piesārņojuma un atstājiet to uz 10-12 stundām. Pēc šī laika noskalojiet traipu ar birstīti un noskalojiet tekošā ūdenī.

Baltu audumu no krāsas traipiem var iztīrīt ar aviācijas benzīna un baltā māla maisījumu vienādās proporcijās. Iegūto maisījumu uzklājiet uz bojātā apģērba vietas un atstājiet to šādā stāvoklī uz 2-3 stundām. Pēc šī laika noņemiet krāsas pēdas ar drēbju birstīti un mazgājiet lietu kā ierasts, izmantojot pulveri, kas paredzēts noturīgiem traipiem.

Izturīgu traipu noņemšanai izmantojiet terpentīnu. Noslaukiet iekrāsoto vietu no malām uz vidu ar šķīdinātājā samērcētu kokvilnas vates gabaliņu. Izmazgājiet traipu ar traipu tīrītāju un noskalojiet.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment